Відволікаючий маневр: на Ізраїль може напасти не лише ХАМАС

Читать на русском
Автор
3363
Хезболла
Хезболла

Основний виклик для Ізраїлю може бути ще попереду

Напад бойовиків ХАМАС на Ізраїль може бути лише відволікаючим маневром, а основного удару завдадуть бойовики "Хезболли" з території Лівану.

Про це повідомив офіцер Армії оборони Ізраїлю, військовий аналітик Ігаль Левін у своєму telegram-каналі. Ту ж інформацію оприлюднив блогер та колишній перемовник України у ТКГ Денис Казанський.

"Є висока ймовірність, що вторгнення з сектора Газа — лише відволікаючий маневр і куди більш потужне вторгнення піде з півночі, силами "Хезболли", — написав Левін.

Водночас у мережі поширюють повідомлення від деяких "єгипетських перемовників" про те, що "Хезболла" готова розпочати вторгнення до Ізраїлю, якщо той розпочне наземну операцію у Секторі Гази.

Як відомо, "Хезболла" є радикальною шиїтською партією, яка базується в Лівані. Вона виступає за створення в Лівані ісламської держави на кшталт Ірану і для цього іноді вдається до організації терактів, за що була визнана терористичною організацією у низці країн, включаючи США, Ізраїль, деякі країни Європи, а також Лізі арабських держав.

Говорить про чисельність "Хезболли" складно, проте, за різними оцінками, вона становить від 7 до 30 тисяч осіб.

Ліван на карті
Ліван на карті

Як повідомлялося раніше, вранці 7 жовтня бойовики ХАМАС прорвали кордон і напали на населені пункти на півдні Ізраїлю, у відповідь прем’єр країни Біньямін Нетаньяху заявив про те, що країна вступила в активну фазу війни.