Говорять про сотні жертв: ракета вдарила по лікарні у секторі Газа (відео моменту)

Читать на русском
Автор
4069
Пожежа після удару по Газі
Пожежа після удару по Газі

Сторони звинувачують одна одну

У Секторі Газа внаслідок обстрілу нібито було зруйновано лікарню. За даними палестинських ЗМІ йдеться про "сотні загиблих".

Як інформують палестинські ЗМІ, йдеться про баптистську лікарню Аль-Ахлі Аль-Арабі в центрі міста Газа, яка приймала постраждалих внаслідок ізраїльських бомбардувань.

При цьому там повідомляють, що кількість жертв може перевищити 500 людей.

"Ми прийняли сотні мучеників та поранених внаслідок бомбардування баптистської лікарні Аль-Ахлі, і наразі ми не можемо визначити остаточні цифри", — повідомив директор охорони здоров’я у Секторі Газа.

Варто зазначити, що ізраїльські джерела повідомляють, що бойовики ХАМАС за кілька хвилин до вибуху на території лікарні заявляли, що запускають у бік Хайфи одну з найпотужніших ракет у своєму арсеналі R160.

Влада Ізраїлю також не підтверджує причетність до цієї атаки.

"Ми отримаємо подробиці та проінформуємо громадськість. Я не знаю, чи це був ізраїльський повітряний удар", — прокоментував представник армії Ізраїлю Даніель Хагарі.

Президент Палестини Махмуд Аббас оголосив триденну жалобу після бомбардування, а у ХАМАС назвали удар актом геноциду.

Нагадаємо, Ізраїль поки що відкладає початок наземної операції в Секторі Газа, але продовжує піддавати район масованим обстрілам з використанням авіації.