Прем’єр Вірменії Пашинян дав ще один "ляпас" росії: подробиці

Читать на русском
Автор
2191
Нікол Пашинян
Нікол Пашинян

Єреван шукає нових союзників

Відносини Вірменії та росії продовжують погіршуватися і тепер у Єревані кажуть, що більше не бачать жодного сенсу в тривалій присутності російських військ на своїй території, як і там їх військових баз.

Як розповів прем’єр країни Нікол Пашинян у коментарі The Wall Street Journal, переваги були втрачені, оскільки росія не виконала своїх союзницьких зобов’язань.

За його словами, тепер Єреван шукає нових партнерів у сфері безпеки, оскільки події у Карабаху показали, що на росію, як на союзника, можна не розраховувати.

"Ці події, по суті, підвели нас до рішення, що нам потрібно диверсифікувати наші відносини у сфері безпеки, і ми намагаємося це зробити зараз", – наголосив Пашинян.

Як повідомлялося раніше, у вересні Азербайджан провів добову операцію, під час якої невизнана "Нагірнокарабаська республіка" припинила своє існування. Ця подія поклала край багаторічному протистоянню Вірменії та Азербайджану.

Після цього Пашинян заявив, що російські миротворці, які мали не допустити ескалації в Карабаху, повинні повернутися до росії. При цьому в Вірменії є ще одна російська база, яка знаходиться в Ґюмрі. Поки що про її подальшу долю нічого не відомо.

Варто зазначити, що після капітуляції "НКР" низка політичних організацій у Вірменії вимагала подати заявку до ЄС та вийти з ОДКБ (російський аналог НАТО).