ЦАХАЛ увійшов до Гази та вийшов, а супутник показав стерті авіаударами квартали (фото)

Читать на русском
Автор
1049
Опубліковано супутникові знімки Гази Новина оновлена 26 жовтня 2023, 11:13
Опубліковано супутникові знімки Гази. Фото Maxar

На фото показано руйнування після атаки

У мережі з’явилися супутникові знімки з наслідками атаки двома районами сектора Газа Бейт-Ханун і Атара. Напередодні по них завдала ударів ізраїльська авіація.

Кадри Maxar опублікувало видання The Jerusalem Post у четвер, 26 жовтня. Перші знімки зроблено 10 жовтня, тобто ще до удару, а другі — 21 жовтня, вже після атаки.

На фото можна помітити, що внаслідок відпрацювання ізраїльською армією районами Гази було знищено буквально цілі райони. Частину будинків повністю знищено, ще частина зазнала значних пошкоджень.

Район Бейт-Ханун до та після
Район Ататра до та після
Район Ізбат Бейт Ханун до і після
Поруч із табором біженців Аль-Шаті до і після
Ізбат Бейт Ханун до і після

Зазначається, що 11 жовтня бригадний генерал Омер Тішлер, начальник штабу ВПС Ізраїлю, сказав, що його війська скидали на терористів ХАМАС тисячі бомб цілодобово, "без різниці між днем ​​та вночі".

У той же час видання The Times of Israel пише, що в ніч на 26 жовтня Ізраїль провів "цілеспрямований рейд" у північній частині сектору Газа з використанням піхоти та танків.

Війська завдали ударів по великій кількості терористів ХАМАС, а також по інфраструктурі та позиціям запуску протитанкових керованих ракет. В Армії Ізраїлю зазначили, що такий рейд є частиною підготовки прикордонної зони до наступних етапів війни. Мова в цьому випадку йде про повномасштабний наземний наступ. Після рейду війська покинули цей район.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що ізраїльська армія готова скасувати свої плани щодо проведення наземної операції в Газі. Однак ЦАХАЛ заявив бойовикам ХАМАС про дві свої умови у цьому випадку.