Речі в смужку додають повноти чи стрункості: три головні міфи, які безнадійно застаріли

Читать на русском
Автор
Смугасті принти не виходять із трендів. Фото: instagram.com/matveyykl, Freepek. Колаж "Телеграфа"
Смугасті принти не виходять із трендів. Фото: instagram.com/matveyykl, Freepek. Колаж "Телеграфа"

Вирішальну роль грає правильно підібраний розмір

Смужка в образі не втрачає актуальності — цей принт завжди в моді і його можна знайти в будь-якому виконанні. Нещодавно ми розповідали, як правильно підібрати смужку, а сьогодні пропонуємо разом зі стилістом позбутися "стародавніх" упереджень про цей принт.

У своєму блозі в Instagram стиліст Матвій Калугін розвінчав три стилістичні міфи, пов’язані зі смужкою. Фешн-експерт підкреслює, що це один з найуніверсальніших принтів, який підходить до різних характерних стилів та різних типів фігур.

Яка смужка зробить стрункими, а яка повними — міф перший

Стиліст підкреслює, що дійсно, горизонтальний напрямок смужки більше працює на розширення, а вертикальний — на витягування силуету. Однак не варто думати, що будь-яка горизонтальна смужка буде зорово сильно збільшувати силует.

Головна умова — важливо вибирати речі в горизонтальну смужку в правильному розмірі. Якщо є сумніви, краще взяти більший розмір. Фешн-експерт пояснює, що горизонталь, яка обтягує та "пливе" по тілу, якраз і привноситиме той небажаний ефект.

Яка смужка повнить, широка чи вузька – міф другий

Тонка смужка за умовчанням робить вас стрункішими – ні, наголошує стиліст. Занадто тонкий і ритмічний принт часто вводить в оману. Нам тільки здається, що чим менший масштаб принта, тим меншими ми здаватимемося у дзеркалі.

Для максимально вдалого вибору речі з принтом стиліст радить враховувати основу пропорційності масштабу принта до масштабу фігури. Відповідно, чим об’ємніша і вища фігура, тим більший масштаб для гармонійного вигляду. І навпаки, мініатюрним та тендітним фігурам краще підійдуть дрібні та ритмічні патерни.

Смужку не можна поєднувати з іншими принтами — третій міф. Стиліст підкреслює, що це переконання призводить лише до того, що більшість людей носять смужку однаково. Для початківців найпростішими схемами поєднання принтів, на думку стиліста, будуть такі:

  • вертикальна смужка + горизонтальна смужка;
  • смужка + горох;
  • смужка + квітковий принт.

Фешн-експерт зазначає, що на просунутому рівні стилізацій ваша фантазія в поєднанні смужки може здивувати вас самих. Сподіваємося, у вас не залишилося питань, чи можна повним носити речі в смужку — вирішальну роль відіграють правильно підібраний розмір принта та самого предмета гардероба.

Раніше ми розповідали, які кольори одягу у тренді осені 2023 року. Ви можете сміливо додавати ці відтінки та поєднання у свої осінні модні вбрання!