Астероїд-гігант на шаленій швидкості мчить у напрямку Землі: що відомо

Читать на русском
Автор
8494
До Землі летить один з найбільших серед помічених дотепер астероїдів Новина оновлена 10 вересня 2022, 15:25
До Землі летить один з найбільших серед помічених дотепер астероїдів

Згідно із зафіксованими обчисленнями, небесне тіло рухається зі швидкістю 36720 кілометрів на годину

Вже на наступному тижні поряд із Землею пролетить величезний астероїд із групи Аполлона. 94-метрове небесне тіло під назвою 2008 RW планують зафіксувати на відстані 6,7 млн ​​кілометрів від нашої планети.

Як повідомили у Лабораторії реактивного руху Національного управління Сполучених Штатів Америки, які займаються дослідженнями аеронавтики та космосу NASA, проліт астероїда неподалік із Землею очікується вже у понеділок, 12 вересня.

Також зазначається, що вперше небесне тіло було помічено 8 вересня 2008 року. Цього 94-метрового "кам'яного гінця" відносять до групи Аполлона — астероїдів, які здатні перетинати орбіту Землі. Цю назву групі науковці надали на честь відкритого в 1862 році астероїда Аполлон.

Варто зазначити, що мешканцям Землі сильно переживати не варто, адже 2008 RW має діаметр, що не перевищує 150 метрів, і його не можна вважати потенційно небезпечним. І хоча небесне тіло пролітатиме на відстані менше 7,5 млн кілометрів від Землі, для того, щоб його класифікували "потенційно небезпечним", він повинен відповідати обом цим параметрам.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що дослідники NASA планують у прямому ефірі спробувати "збити" астероїд, який прямує у напрямку Землі.

Також нагадаємо, як вчені досліджували дивний астероїд, виявлений на орбіті Землі. За даними вчених він може бути уламком Місяця.