Магнітні бурі у жовтні: коли цього тижня чекати на сплески активності

Читать на русском
Автор
17960
Космічні процеси впливають на людей
Космічні процеси впливають на людей

Магнітні бурі мають різну інтенсивність

Магнітні бурі та різні спалахи на сонці не лише впливають на природні процеси навколо людей, а й можуть змінити самопочуття людей. Найближчими днями очікується низька сонячна активність, але спалахи ймовірні.

За даними SpaceWeatherlive, така космічна погода протримається до 29 жовтня. Згідно з прогнозом з 19 по 21 жовтня, потік електронів з енергією понад 2 МеВ буде на помірному або високому рівні. Цими днями також збільшиться активність сонячного вітру.

Згідно з прогнозом, геомагнітне поле Землі залишиться у спокійному стані 19 жовтня, але вже 20 числа ситуація зміниться до активних рівнів. Високошвидкісні корональні потоки вплинуть на навколоземне космічне середовище. Їхній вплив послабшає за добу і на 21 жовтня прогнозуються нестабільні умови — від неспокійних до спокійних, але не настільки потужні як напередодні.

Як раніше повідомляв "Телеграф", магнітні бурі очікуються також 26, 28 жовтня, а також у деякі дні наприкінці місяця та на початку листопада. Метеозалежним людям можна підготуватися до змін у геомагнітному полі.