Марихуана вбиває: в Україні вигадали, як використовувати коноплі на фронті

Читать на русском
Автор
2820
Порох можуть робити з конопель
Порох можуть робити з конопель

Коноплі можуть бути використані для виготовлення пороху

Попри те, що коноплі набули поганої слави наркотичної речовини, насправді ця рослина має суттєву економічну цінність, оскільки з продуктів її перероблення нині виробляється близько 50 тисяч виробів. Крім того, її навіть можна використовувати у військових цілях.

Як повідомляє Agroter, про це розповів завідувач відділу селекції та насінництва Інституту сільського господарства Північного Сходу НААН України, кандидат сільськогосподарських наук Віталій Кабанець.

Йдеться про виготовлення вибухової суміші з використанням створених українськими селекціонерами технічних сортів конопель, яка застосовується як добавка до пороху. За словами вченого, відповідні випробування проводились починаючи з 2015 року у Шостці (Сумська область).

У висновках зазначено, що порох, що вийшов, має показники порівняні з існуючими аналогами, а місцями навіть їх перевершує.

Наприклад, це стосується вологостійкості отриманого продукту, оскільки патрони з конопляним порохом практично не відволожуються і можуть зберігатися набагато довше.

Також вчений зазначив, що цей порох має найкращі балістичні показники.

"Якщо швидкість звичайної кулі — 615 м/с, то швидкість того, у складі якого є конопляні інгредієнти, збільшується до 800", — зазначив Кабанець.

Як повідомлялося раніше, використання конопель у військових цілях ідея не нова. Наприклад, в Україні волокна цієї рослини пропонували використовувати для виготовлення бронежилетів замість волокон кевлару.