Вчені знайшли планету, схожу на Землю: її називають "ключем" до розгадки інопланетного життя

Читать на русском
Автор
5724
Виявлена планета важить утричі більше за Землю
Виявлена планета важить утричі більше за Землю. Фото pixabay.com

Екзопланета може стати лабораторією для досліджень

У 72-х світлових роках від Землі вчені виявили екзопланету, яка за розміром схожа на нашу планету і обертається довкола своєї зірки. Дослідження об’єкта, за словами вчених, може пролити світло на формування та розвиток планет, подібних до Землі.

Про це повідомила міжнародна команда астрономів із Центру астробіології в Японії. При цьому зірка K2-415, яка є однією із зірок із найменшою масою, що містить планету розміром із Землю, стане цікавим об'єктом спостережень для вчених.

За словами дослідників, тепер у них з’явився реальний шанс відповісти на головне питання людства: чому люди з’явилися на Землі і чи існує інопланетне життя. Перед вченими стоїть завдання проаналізувати умови утворення екзопланет схожих за складом, температурою, розміром та масою на Землю.

Маса зірки K2-415 становить 16% від маси Сонця, а виявлена екзопланета K2-415b в 1,015 рази більша за радіус Землі при цьому вона щільніша за нашу планету, а її маса майже втричі більша. Вона може перебувати в населеній зоні зірки і не виключено, що система є багатопланетною. Саме тому, за словами вчених, вона є чудовою "лабораторією" для дослідження потенційно заселених світів.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що вчені виявили незвичайний вихор на Сонці, причини виникнення якого досі не вдалося пояснити.