Помер актор Жан-Поль Бельмондо

Читать на русском
Автор
729
Жан-Поль Бельмондо Новина оновлена 09 вересня 2021, 13:35
Жан-Поль Бельмондо. Фото youtube.com

Великий актор Жан-Поль Бельмондо помер на 89-му році життя.

Помер французький актор Жан-Поль Бельмондо. Великому артисту було 88 років.

Про це повідомляє французьке видання LʼEst Républicain.

Відзначимо, що у 2001 році Жан-Поль Бельмондо пережив інсульт, однак після 7-річної перерви повернувся до зйомок у кіно. Акторську карʼєру француз завершив у 2015 році.

Жан-Поль Бельмондо: чим відомий актор

Жан-Поль Бельмондо
Жан-Поль Бельмондо переніс інсульт

Жан-Поль Бельмондо — французький актор, і найяскравіший представник "Нової хвилі" 60-х років у французькому кінематографі, якій дав старт фільм "На останньому диханні" в 1959-му році. У ній Бельмондо виконав роль авантюриста Мішеля.

Всесвітню популярність і загальну любов йому принесли такі фільми як "Божевільний Пʼєро", "Чи горить Париж?", "Злодій", "Сирена "Міссісіпі", "Борсаліно", "Улюбленець долі","Чудовий", "Професіонал", "Ас з асів", "Людина і його собака". Кращою з комедій актора вважається картина "Чудовий", де він виконав роль письменника Франсуа Мерло, до божевілля одержимого своїм персонажем — супершпигуном Бобом Сен-Клером. Всього ж за своє життя Бельмондо знявся більш ніж у 80 — ти фільмах. Він був одним з найбільш комерційно успішних акторів Франції.

Раніше "Телеграф" писав, що актор російських серіалів "Кухня", "Вороніни" і "Пʼятницький" Артур Діланян помер в театрі прямо на очах у глядачів.