"Готуємось до гіршого": Польща вирішила рятувати українців у разі нападу Росії

Читать на русском
Автор
544
Прем'єри Польщі та України провели спільний брифінг
Прем'єри Польщі та України провели спільний брифінг. Фото Колаж "Телеграфу"

Прем'єр Польщі зазначив, що розвиток ситуації залежить і від Володимира Путіна.

На фоні загрози вторгнення Росії в Україну прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що їх країна готова у разі необхідності евакуювати частину українців.

Про це у вівторок, 1 лютого, йшлося на спільному брифінгу з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.

За словами Моравецького, шанси ескалації конфлікту між Україною та РФ зменшуються з кожною наступною поставкою зброї для української армії.

"Що більша допомога українській армії, то менші шанси на те, що може статися ескалація конфлікту. Хоча, все залежить від однієї людини і від того, що в її голові відбудеться", — зауважив прем’єр-міністр України.

При цьому, за словами польської сторони, вони готуються до найгіршого варіанту і готові приймати поранених українців та навіть евакуювати якусь частину громадян. Зазначимо, що точних цифр прем’єр Польщі не озвучував.

У відповідь на цю заяву прем’єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що сподівається на дипломатичний сценарій вирішення конфлікту України та Росії та додав, що наразі громадяни України у безпеці.

"Українська армія сильна як ніколи. Хочу запевнити громадян України в безпеці. Ми вдячні Польщі за підтримку. Польща приймала наших громадян у разі потреби і я переконаний, що це буде і надалі. Ми маємо великі сподівання, що ескалація буде вирішена дипломатичним шляхом", — заявив Денис Шмигаль.

Раніше "Телеграф" повідомляв, у Європі з’явиться новий мініальянс, ініціатором створення якого виступила Україна. Її союзниками по блоку стануть Польща та Велика Британія.