На відому українську журналістку напали у Берліні: перші подробиці

Читать на русском
Автор
15889
Наталія Мосейчук Новина оновлена 09 травня 2022, 20:55
Наталія Мосейчук. Фото znaj.ua

За словами місцевого активіста, поліція Берліну не змогла запобігти ситуації

У Берліні (Німеччина) було здійснено напад на відому українську телеведучу Наталію Мосейчук, яка в Трептов-парку у складі знімальної групи "1+1" фільмувала порушення під час заходів 9 травня.

Про це повідомив активіст української громади в Євросоюзі Олександр Снідалов.

Оперативно про головне читайте у нашому Telegram

"Ще раз. Українських журналістів під час професійної діяльності побили в Берліні рашисти. Поліція Берліну була поруч і не змогла цьому запобігти. Час виходити на вулиці і задати берлінській владі кілька питань", — написав активіст у понеділок, 9 травня.

Тим часом сама Наталія Мосейчук на власній сторінці у Facebook за годину після інформації про її побиття опублікувала допис, у якому немає жодного натяку на цей інцидент.

Телеведуча розповіла про те, як вона провела 8 травня у Берліні — поклала квіти до пам’ятника радянському солдату в Трептов-парку, зустрілася з Тіною Кароль та навіть заспівала разом з нею гімн України так, щоб росіяни, які також були там присутні, почули.

"Спонтанно організувалися і разом з народною артисткою заспівали гімн. Та так, щоб чули вороги! Ті були недалеко. Через дорогу. Блєяли щось про нацизм в угарі і передчутті переможних 100 грамів, в їхньому випадку кількох літрів горілки. Ми були щиріші, голосніші, переконливіші. Ми були людьми!", — написала Мосейчук.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що в Ізраїлі на День незалежності 5 травня стався теракт у місті Ельад — невідомі з сокирами напали на перехожих.