Глава МЗС Італії залишив свою партію через Україну

Читать на русском
Автор
1998
Луїджі Ді Майо
Луїджі Ді Майо

Разом із ним із партії пішли понад 60 депутатів

Глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо оголосив про вихід зі своєї партії "Рух 5 зірок" після того, як розкритикував її за недостатню підтримку України.

Як інформує Ansa, Ді Майо зазначив, що рішення про вихід з партії для нього було "болючим", а також, що після нього колишня партія вже не буде найбільшою у парламенті.

За даними місцевих ЗМІ, разом із главою МЗС країни з партії також виходять понад 60 депутатів, щоб приєднатися до нової групи, яку створив Ді Майо. Усього "Рух 5 зірок" мав 227 місць у парламенті, тобто приблизно чверть із них залишає партію.

Нова політична сила підтримуватиме нинішнього прем’єра країни Маріо Драгі.

Минулого тижня глава МЗС Італії звинуватив лідера "Руху 5 зірок" та колишнього прем’єра Джузеппе Конте у тому, що той підриває зусилля щодо надання допомоги Україні, а також послаблює позиції його країни у Європейському союзі.

"Ми обов’язково маємо обрати, з якого боку історії перебувати — на боці України, на яку напали, або на боці агресора росії", — сказав тоді Ді Майо.

Варто зазначити, що прем’єр Італії Маріо Драгі 16 червня відвідав Україну разом із лідерами Франції, Німеччини та Румунії. Крім того, він побував у зруйнованому Ірпені та пообіцяв, що місто буде відбудовано.