Стрілянина в Парижі викликала заворушення: демонстранти борються з поліцією (відео)

Читать на русском
Автор
2373
Париж Новина оновлена 23 грудня 2022, 20:05
Париж. Фото @nananamedia365

Зловмисник уже притягувався до кримінальної відповідальності

У столиці Франції знову відбуваються масові заворушення, цього разу причиною став чоловік, який вчинив стрілянину у Парижі біля курдського культурного центру.

Як повідомляє ВВС, стрілянина сталася неподалік вокзалу Gare de l’Est. Поліцейські, які прибули на місце, змогли без проблем затримати 69-річного стрільця і забрати у нього зброю.

У прокуратурі повідомили, що зловмисник є громадянином Франції і вже двічі притягувався до відповідальності за дві спроби вбивства. Його мотиви поки невідомі.

За даними прокуратури, внаслідок пригоди три людини загинули і троє постраждали, одного з поранених було доставлено в реанімацію. Очевидці повідомили, що чули на місці сім чи вісім пострілів.

Як повідомляють французькі Telegram-канали, після цього в Парижі почалися масштабні демонстрації, які переросли у зіткнення з поліцією.

Є також інформація, що подібна картина спостерігається у Марселі.

Як повідомлялося раніше, у Німеччині 10 грудня озброєний чоловік намагався увірватися в будівлю радіостанції, а потім застрелив 70-річну стареньку і втік з місця події. Пізніше він забарикадувався у будівлі аптеки та взяв заручників.