Колишній командир "Вагнера" втік до Норвегії — і тепер розповідає жахливі речі про ПВК

Читать на русском
Автор
2930
Андрій Медведєв
Андрій Медведєв. Фото gulagu.net

Медведєв був командиром страченого Нужина

Андрій Медведєв, якого називають колишнім командиром найманців ПВК "Вагнера" втік до Норвегії. Для цього чоловік незаконно перетнув кордон і попросив у уряду скандинавської країни притулку.

Як пише агентство Associated Press, норвезький директорат з питань імміграції (UDI) підтвердив журналістам вищевказані факти, але в електронному листі зазначили, що "з міркувань безпеки та конфіденційності UDI не може давати подальші коментарі з цього питання".

Повідомляється, що справу Медведєва було передано норвезької імміграційної поліції, а сам росіянин зараз перебуває у центрі для порушників міграційного законодавства у місті Осло.

Минулого тижня поліція Норвегії повідомила про незаконний в’їзд чоловіка з росії, який тоді був ідентифікований лише як "іноземець". Його затримали прикордонники. Чоловік увійшов до приватного будинку у прикордонній зоні та попросив викликати поліцію.

Як пише засновник російського правозахисного проекту, який бореться з тортурами Gulagu.net Володимир Осєчкін колишній командир найманців перетнув кордон із Норвегією в районі населеного пункту Нікель Мурманської області.

"Вперше з росії до Європи за весь час від початку війни проти України втік колишній командир одного з підрозділів по суті терористичної організації Wagner, який погодився давати свідчення та викривати олігарха та терориста Євгена Пригожина, причетного до вбивств тисяч українців та росіян", — говорить Осєчкін.

За словами Осєчкіна, Медведєв був свідком страт і позасудових розправ з боку служби безпеки пригожину, які надходили стосовно тих, хто відмовлявся воювати проти України та виявляв бажання залишити лави найманців. Після виходу Медведєва з ПВК сам пригожин та його служба безпеки намагалися його затримати.

Російське видання "Медуза" повідомляє, що Медведєв втік з бойових позицій вагнерівців через чотири місяці після підписання контракту. Там він командував загоном, у якому служив ув’язнений Євген Нужин. Його пізніше стратили кувалдою на камеру.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у Зеленського розповіли, скільки зеків втратили найманці ПВК "Вагнера" в Україні.