Біля кордонів НАТО перехопили російські літаки: що відомо

Читать на русском
Автор
2906
У Польщі за кордоном НАТО спостерігають чотири літаки-винищувачі Нідерландів Новина оновлена 14 лютого 2023, 07:51
У Польщі за кордоном НАТО спостерігають чотири літаки-винищувачі Нідерландів. Фото defensie.nl

Російські літаки рухалися з боку Калінінграда

У небі біля Польщі перехопили російські літаки. Два голландські винищувачі F-35 "вивели" три російські військові літаки.

Про це повідомляє міністерство оборони Нідерландів. Голландські літаки провели перехоплення з території Польщі та "вивели" російську авіацію на великій відстані.

Стрій російських літаків, що складався з двох штурмовиків Су-27 та літака радіоелектронної розвідки Іл-20М, наблизився до повітряного простору НАТО в зоні Польщі з боку Калінінграда — російського анклаву на узбережжі Балтійського моря.

Калінінград на карті
Калінінград на карті

У міноборони Нідерландів також повідомили, що у лютому та березні у Польщі перебувають вісім F-35. Половина дислоковані на базі Мальборк для спостереження за Східною Європою.

Мальборк на карті
Мальборк на карті недалеко від Калінінграда

Два літаки можуть злетіти у разі наближення невідомого судна, ще два — в резерві. Чотири F-35 входять у програму навчання з союзниками.

Раніше "Телеграф" розповідав, що питання літаків в Україні дуже гостро стоїть — українські військові сподіваються на отримання авіації від партнерів, щоб убезпечити небо. Оскільки навіть Польща не готова передати F-16 через їхню малу кількість у наявності, мова може йти і про інші винищувачі.