Дуда пояснив, чому Польща та Захід загалом не дають своїх винищувачів Україні

Читать на русском
Автор
752
F-16
F-16. Фото defence-ua.com

Відправка літаків F-16 Україні є "дуже серйозним рішенням", наголошує Дуда

У Польщі зробили чергову заяву щодо винищувачів для України. Там озвучили перешкоди для постачання літаків F-16 до нашої країни.

Так, в інтерв’ю ВВС президент Польщі Анджей Дуда заявив, що відправка літаків F-16 Україні є "дуже серйозним рішенням", яке "нелегко прийняти" через низку факторів. Він також зазначив, що будь-яке рішення про постачання літаків має бути спільним рішенням союзників України, а не рішенням, яке може ухвалювати якась окрема країна.

"Проблема з нашої точки зору в іншому — по-перше, ми вважаємо, що для цього в будь-якому випадку потрібне рішення союзників, це означає, що ми повинні прийняти спільне рішення. Крім того, оскільки F-16 потребує обслуговування, якщо вони де розгортаються, це стосується не тільки реактивних літаків, а й технічного обслуговування. Тож це не просто відправка кількох літаків, кілька реактивних літаків", — каже Дуда.

Дуда додав, що відправка літаків F-16 для Польщі може стати серйозною проблемою через малу кількість цих машин у самій республіці.

"Сьогодні рішення про передачу будь-яких літаків, будь-яких F-16 за межі Польщі є дуже серйозним рішенням, і це рішення нелегке для нас", — додає президент Польщі.

Нагадаємо, раніше президент Польщі висловився про терміни постачання озброєння для України. На його думку, наша країна має отримати необхідну техніку якнайшвидше.

Раніше ми повідомляли про те, що чим цікаві бойові літаки "Тайфун", які Британія може передати для ЗСУ.