Вже не навчання? Росія знову стягує війська до українських кордонів (відео)

Читать на русском
Автор
3130
Чому Росія знову збільшує кількість військ біля кордонів України, невідомо
Чому Росія знову збільшує кількість військ біля кордонів України, невідомо. Фото ria.ru

До інших підрозділів приєдналася і частина 41-ї загальновійськової армії РФ

Останні дні жовтня біля східних кордонів України знову активізувалися російські військові. У мережі з’явилися відео, котрі доводять переміщення додаткових армійських сил ближче до окупованого Донбасу.

Це підтверджують і американські чиновники, яких цитує The Washington Post.

Імен політиків не розкривають із міркувань безпеки, проте в Америці стурбовані активізацією РФ у небезпечній близькості до українського кордону.

Війська РФ на кордоні з Україною

Більш детальна інформація прозвучала і від представника аналітичного гурту CNA, що базується у Вірджинії, Майкла Кофмана. За його словами, російські війська і не думають відступати на свої звичні місця дислокації після проведення спільних із Білоруссю навчань "Захід-2021".

Дослідник посилається на знімки з супутників, на яких видно, що представники 41-ї загальновійськової армії РФ не повернулися до Новосибірська, а були перекинуті ближче до українських кордонів.

Також імовірним є й те, що до окупованого Донбасу підтягують і представників російської 1-ї гвардійської танкової армії.

Російські війська переганяють ближче до кордону України

При цьому наголошується: те, що відбувається, не схоже на звичайні навчання. Причина такої активності поки що залишається невідомою. Кремль своєї офіційної позиції поки що не озвучував.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що у команді президента Зеленського не сильно вірять у можливість повноцінної війни з Російською Федерацією. Радник глави Офісу президента Олексій Арестович навів кілька аргументів, чому Москві невигідно починати масштабний наступ.