Російські розвідники провели вогневі навчання неподалік кордону України (фото і карта)

Читать на русском
Автор
Військовослужбовці відпрацьовували стрілянину у зимових умовах
Військовослужбовці відпрацьовували стрілянину у зимових умовах. Фото Колаж "Телеграфу"

Прицілюватися та вести вогонь росіяни тренувалися з різних видів зброї

У Росії провели чергові військові навчання у небезпечній близькості до українського кордону. Цього разу відстань справді невелика — лише 70 км, адже приблизно настільки віддалений від України Кадамівський полігон, що належить до Ростовської області.

Подробиці проведених навчань розповіли у пресслужбі Південного військового округу армії РФ.

У навчаннях взяла участь 150-та мотострілецька дивізія загальновійськового об’єднання. Її представили близько півтисячі розвідників, які демонстрували свої навички поводження зі зброєю за умов зими.

Навчання росіян на Кадамовському полігоні фото 1
Розвідники випробовували свої вміння стріляти
Навчання росіян на Кадамовському полігоні фото 2

Як зазначають російські військовослужбовці, учасники навчань тренувалися стріляти по "живих супротивниках" та "техніці", яких на полігоні замінили, звичайно, спеціальними мішенями.

Навчання росіян на Кадамовському полігоні фото 3

За словами представників командування, навчання були заплановані, тому проводилися незалежно від погодних умов. На їхню думку, розвідувальні підрозділи мають бути готовими до роботи на будь-якій місцевості.

Кадамовський полігон на карті
Місце розташування полігону Кадамовський

Зазначимо, що тенденція такого наближення російських військовослужбовців до українського кордону справді стає тривожною. Особливо, якщо враховувати нещодавні заяви секретаря РНБО Олексія Данилова про те, що найближчі представники армії РФ дислокуються від кордону за 200 км. Як писав "Телеграф", на такій відстані перебуває близько 122 тисяч військовослужбовців. Однак є ще й другий рубіж, що видалений ще на 200 км вглиб Росії.

Також нагадали, що писали, який новий тип допомоги США можуть організувати для України, якщо в Кремлі вирішать піти в пряму атаку.