Вся Росія в одному фото: ганебний вчинок Путіна наробив шуму в мережі

Читать на русском
Автор
15565
Путін на Пискаревському цвинтарі Новина оновлена 28 січня 2022, 11:07
Путін на Пискаревському цвинтарі. Фото facebook.com/oldLentach

У Росії ветеранів не пустили на цвинтар через Путіна.

Російський президент Володимир Путін у четвер, 27 січня, відвідав Піскарівський меморіальний цвинтар у Санкт-Петербурзі, де поклав квіти на честь 78-ї річниці зняття блокади Ленінграда. Примітно, що для цих цілей територію кладовища убезпечили від сторонніх, серед яких знаходилась 89-річна жінка, яка пережила блокаду.

Про це повідомив журналіст Святослав Афонькін у своєму телеграм-каналі.

Він повідомив, що до цвинтаря прибули жінки похилого віку, щоб вшанувати пам’ять загиблих під час блокади, але поліція їх не пустила. Пояснювати щось вони теж відмовилися.

Загалом за даними місцевих ЗМІ біля паркану залишилося стояти близько 30 ветеранів та інших бажаючих взяти участь у заходах. Їх пустили на територію цвинтаря лише після того, як Путін звідти поїхав. Весь цей час за ними стежили снайпера.

Володимир Путін на цвинтарі
Володимир Путін на цвинтарі. Автор: Alexander Demianchuk/TASS

Варто нагадати, що російський лідер останнім часом виявляє особливу обережність, коли справа стосується інших людей. Наприклад, на Різдво він відвідав храм у Ново-Огарьово в Московській області, де теж знаходився на самоті.

Також у мережі звернули увагу на те, що під час зустрічі з президентом Ірану Ібрахімом Раїсі вони говорили за величезним овальним столом, на відстані кілька метрів один від одного.

Не менш радикальних заходів безпеки було вжито під час пресконференції Путіна, тоді журналістів обробили частинками срібла, щоб не допустити поширення коронавірусу.