Путін сховався від росіян на цвинтарі: у мережі продовжують висміювати фото

Читать на русском
Автор
2061
Людей залишили за парканом
Людей залишили за парканом. Фото facebook.com/oldLentach

Вчинок здивував і розгнівав співгромадян.

Річниця зняття блокади Ленінграда в Росії викликала бурхливі обговорення через те, що під час відвідування главою Росії Володимиром Путіним Піскарівського меморіального цвинтаря у Санкт-Петербурзі туди не пускали блокадників та ветеранів. Людей залишили мерзнути за парканом, поки він покладав квіти.

Крім того, що за мінусової температури і в хуртовину залишили людей чекати, главу Росії охороняли снайпери. Вони розташувалися на даху павільйону. Фото розмістив публіцист та політичний діяч Михайло Ходорковський.

У коментарях до посту зазначили, що снайпери мали шанс увійти в історію та іронізували над страхом російського президента.

Путін на Піскарівському кладовищі
Вчинок Путіна став приводом для віршування

У мережі також визнали, що Путін бачить ворогів у своєму народі.

Показовим також стало і те, що російський президент віддав шану загиблим блокадникам у супроводі великої кількості військових.

Путін блокадники
Кадр із репортажу російського телеканалу
Владимир Путин на кладбище
Володимир Путін на цвинтарі. Автор: Alexander Demianchuk/TASS

Прессекретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що цвинтар заради президента закрили на 15 хвилин. Зроблено це було з міркувань епідеміологічної безпеки.

У мережі також критикували тих, хто не пускав людей на цвинтар.

Раніше Телеграф писав, що російський президент пішов на безпрецедентні заходи для того, щоб убезпечити себе від коронавірусу — на великій пресконференції журналістам видали срібні маски, обробили сріблом і прикрутили стільці для збереження соціальної дистанції.