США ввели нові санкції проти сотень росіян та "оборонки"

Читать на русском
Автор
726
Санкцій проти росії стає дедалі більше
Санкцій проти росії стає дедалі більше. Фото 360tv.ru

У списку десятки підприємств, які виготовляли зброю для російської армії

США ввели черговий пакет санкцій проти Росії — цього разу до списку потрапили 328 депутатів Держдуми, десятки російських оборонних підприємств та навіть глава "Сбербанку" Герман Греф.

Як передає Міністерство фінансів США, санкції у першу чергу стосуватимуться корпорації "Тактичне ракетне озброєння" (КТРВ), яка є головним виробником зброї для Росії.

Чому росії не виграти війну проти України?

У США зазначають, що зброю саме цієї корпорації російські окупанти використовують у війні проти України, зокрема КТРВ виготовляє високошвидкісну керовану ракету повітряного базування Х-31.

Санкції США зачеплять як КТРВ, так і 28 організацій, які входять до структури корпорації. Саме ці організації виготовляють різноманітну продукцію для підтримки російського оборонно-промислового комплексу, зокрема боєприпаси, радіолокаційні системи, ракети та інше обладнання.

Американський Мінфін також введе обмеження проти всіх організацій, які прямо чи опосередковано володіють 50% акцій корпорації.

Що стосується персональних санкцій, то під них потрапив голова "Сбербанку" Герман Греф, який є членом ради директорів багатьох державних російських компаній, зокрема "Газпром" та "Связьінвест". Політик входить у близьке оточення кривавого диктатора володимира путіна.

"Греф був радником Путіна з 1990-х років, протягом цього часу він обіймав різні й все більш високі посади, в тому числі в мерії Санкт-Петербурга. Крім того, Греф обіймав посаду міністра економічного розвитку і торгівлі Росії з 2000 по 2007 рік, на цю посаду він був призначений Путіним, перш ніж стати генеральним директором Ощадбанку. Сьогодні Грефа призначають як керівника, посадовця, вищого виконавчого директора чи члена ради директорів Уряду", — зазначили у Мінфіні США.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що санкції щодо 59 фізичних осіб з росії, серед яких Герман Греф та Олег Тіньков, запровадила також Велика Британія.