"Треба ж поцілувати Ердогана в дупу": росію спіймали на новому фейку про Маріуполь

Читать на русском
Автор
12756
Росіяни придумали фейк, щоб задобрити Ердогана
Росіяни придумали фейк, щоб задобрити Ердогана. Фото Колаж "Телеграфу"

Цього раз окупанти "евакуювали" з мечеті турків, яких вже давно там немає.

Російське Міністерство оборони спіймали на черговій брехні щодо проведення "спецоперації в Маріуполі", де окупанти цинічно знущаються з людей. Цього разу росіяни нібито рятували громадян Туреччини, яких там давно вже немає.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко у власному Telegram-каналі.

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

Так, Міноборони країни-агресора опублікувало інформацію, що 16 квітня російські окупанти на прохання президента Туреччини Реджепа Ердогана нібито визволяли з Маріуполя "заручників, яких українські нацисти утримували в турецькій мечеті".

Черговий фейк російського Міноборони
Черговий фейк російського Міноборони

Петро Андрющенко назвав це повідомлення нічим іншим, як прикладом фантастичних новин з паралельного всесвіту.

За словами радника мера Маріуполя, громадяни Туреччини були евакуйовані 16 березня при супроводі України. За допомогою українських військових 86 людей було врятовано з-під обстрілів у мечеті та доставлено в Запоріжжя.

"Але в російській уяві вони досить там. Не знаєш сміятись чи плакати. Причина таких новин теж зрозуміла — оскільки росіяни відмовили Ердогану в ідеї евакуації з Маріуполя, треба якось цьомкнути в дупу. Аби він не закрив останній доступний курорт для росіян", — резюмував Андрющенко.

Варто зазначити, що російська пропаганда продовжує не перший день поширює фейки про Маріуполь та події у місті. Так, нещодавно мережа вразила нова брехня росЗМІ — про нібито затримання російськими військовими генерала НАТО.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що у Маріуполі, де досі залишаються десятки тисяч мирних громадян та українські захисники, росіяни застосували хімічну зброю. Про це заявили одні з маріупольських військових — полк "Азов". Речовину скинули з безпілотника.