"Голокост - це гель для душа?" або "Cталіна звали Іван?": росіяни здивували знанням історії (відео)

Читать на русском
Автор
1353
Варіацій про ім'я Сталіна було безліч
Варіацій про ім'я Сталіна було безліч. Фото Скріншот відео

Мешканці Москви навіть не змогли розшифрувати абревіатуру СРСР

Росіяни у власній країні зганьбилися не лише викинутими табличками "Безсмертного полку" після параду, а й тотальним незнанням власної історії. Жителі росії не змогли відповісти на прості питання зі шкільного курсу історії.

Про це свідчить черговий випуск квіз-шоу під назвою "Тупі відповіді перехожих 9 травня".

Перевірені новини про війну і не тільки шукайте у нашому Telegram

У підписі до відео зазначено, що питання ставилися молоді у Москві. Серед опитаних — люди віком від 18 до 30 років.

Росіянам поставили всього декілька запитань, на які, здавалося б, може відповісти навіть учень середньої школи. Серед них:

  1. Як розшифровується СРСР?
  2. Ім'я та по батькові Сталіна?
  3. Що таке "голокост"?
  4. Скільки тривала блокада Москви?
  5. Що таке капітуляція?

Відповіді росіян шокували, а за деякі навіть ставало соромно. Ось деякі з них: "Совет социальных структур России", "Самые смачные семочки России", "Советский союз справедливых россиян" (про Союз радянських соціалістичних республік); "Сталин Иван Витальевич", "Иван Грозный", "Иосиф Викторович" (Про Сталіна Йосипа Віссаріоновича); "Холокост — это что-то церковное", "Название геля для душа", "Бренд одежды", "Призыв евреев на войну" (Голокост — геноцид єврейського народу в часи Другої світової війни).

Варіанти відповідей про тривалість блокади Москви — 365 днів, 3 роки, 4 роки, 300 днів, (Блокади Москви не було, була блокада Ленінграду, яка тривала 872 дні).

А ось, що росіяни кажуть про капітуляцію: "Это как эммиграция", "Распад чего-то…Советского Союза", "Это от слова капитализм — смена режима политического". (Капітуляція — угода під час війни, щодо припинення боротьби і здачі ворожим збройним силам конкретного органу військ, міста або території).

На відповіді росіян відреагував український нардеп Олексій Гончаренко. У власному Telegram-каналі він написав, що це — та глибинна росія, яка воює проти України. І у цієї росії Сталіна звали Йосип Іванович, а голокостом вважається щось церковне.

"Нічого не знають, Голокост вважають церковним терміном – але впевнений, що нацистів бачать тільки в Україні. Я не здивований і навіть не розчарований, такий реальний рівень росіян. Але слово "капітуляція" ми їх точно змусимо вивчити", — резюмував нардеп.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що російські окупанти 8 травня розбомбили єврейський цвинтар у Глухові Шосткинського району Сумської області.