У росії з’являються вулиці на честь бойовиків "ДНР": названо дві цілі

Читать на русском
Автор
56101
Прощання з бойовиком "ДНР" у Донецьку 7 березня 2022 року Новина оновлена 12 травня 2022, 18:37
Прощання з бойовиком "ДНР" у Донецьку 7 березня 2022 року. Фото ТАСС

Таким чином росіян "готовлять" до "приєднання "ЛНР" та "ДНР" до росії".

У росії заявили про плани назвати вулиці одразу у кількох регіонах на честь бойовиків "ДНР". Як вдалося з’ясувати журналістам "Медузи", робиться це недарма. Мета російської влади — "підготувати" жителів рф до "приєднання "ДНР" і "ЛНР", якого б так хотілося путіну.

Подробиці "Медуза" розповіла у своєму репортажі.

Чесно про війну читайте у нашому Телеграмі

Так, як пишуть журналісти, оголошення про те, що в містах з’являться вулиці ліквідованих бойовиків "ДНР" Володимира Жоги та Олександра Захарченка російська влада повідомила 9 травня. Вулиці назвуть їх іменами в Курську, Пензі, Ростові, Грозному, Брянську, Южно-Сахалінську, Владивостоку, Майкопі та ще кількох російських містах.

Три джерела "Медузи", близьких до Кремля, підкреслили, що ці ініціативи розроблені в управлінні громадських проектів адміністрації президента Росії.

"Здебільшого [місцева влада] обирає Захарченка та Жогу, щоб не загострювати увагу на втратах російської армії. Особливо ініціативні поєднують і Захарченко, і Жогу. Для нацреспублік ідея з місцевими військовими теж підходить", — говорить одне з джерел у Кремлі.

За інформацією співрозмовників "Медузи", однією з основних цілей появи вулиць на честь "героїв Донбасу" є ще більше символічно зблизити війну в Україні та Велику Вітчизняну : "У неї [війни в Україні] теж мають бути герої, які б’ються з нацизмом. А перейменування вулиць старшому та середньому поколінню знайоме з радянських часів”.

Інший співрозмовник "Медузи" назвав ще одну мету кампанії: за його словами, так росіян "готовлять" до "приєднання "ЛНР" та "ДНР" до росії".

"Йде підготовка громадської думки до вступу "ДНР" і "ЛНР" до складу рф. На відновлення республік виділятимуться бюджетні гроші, а людям і так важко через інфляцію в країні. Так вони розумітимуть — витрачаємо не на чужих, на своїх "Через назви вулиць така загальна ідентичність може створюватися, долатиметься поділ на "ми" та "вони", — сказав він.

Як писав "Телеграф", раніше Володимир Путін, який очолює росію, написав вітальний лист з восьмою річницею референдуму в окупованих регіонах Донецької області, в якому знову дав волю фантазії і заявив про вікові культурні та духовні традиції та дружбу з братньою росією.