Найбільший банк росії приготував "сюрприз" росіянам: у соцмережах обурюються

Читать на русском
Автор
18240
Ймовірно, російський банк вирішив одним махом позбутися більшості клієнтів
Ймовірно, російський банк вирішив одним махом позбутися більшості клієнтів

Росіяни обурюються проти нововведень так, начебто не підтримують війну в Україні

Один із найбільших російських банків "Тінькофф" без попередження клієнтів напередодні оновив умови користування SWIFT-перекладами. Тепер багато росіян, які звикли отримувати та відправляти валюту через цю фінустанову, отримали величезну комісію за ці послуги.

Про нововведення пресслужба банку поінформувала через офіційний аккаунт в Twitter. Зрозуміло, туди одразу "злетілися" обурені власники карток і рахунків "Тінькоффа", висловлюючи все, що вони думають про таку політику. Більше подробиць повідомляє "Телеграф".

Надійне джерело новин – підпишись на наш Telegram

Якщо коротко викласти зміст нових умов банку до своїх клієнтів, вони дійсно здаються драконськими. По-перше, вже з 16 червня (коли й повідомили про зміни) росіяни можуть відправляти SWIFT-перекази лише щонайменше $20000. Менше система просто не пропустить — нібито через велику кількість перевірок "з боку західних партнерів".

По-друге, обмеження стосуватимуться і вхідних зарахувань валюти. Тепер вони мають свою величезну комісію, мінімальний розмір якої не може бути меншим за 200 доларів. При цьому стандартно вона визначається як 3% від загальної суми. Перевищити суму переказу комісія не може.

Якщо всі ці слова надто незрозумілі, то фактично росіян максимально обмежили в отриманні валютних нарахувань. Тепер, якщо людині хтось кине за допомогою системи SWIFT 200 або менше доларів на рахунок, ці гроші підуть тільки банку — як оплата комісії за переказ.

Тінькоф змінив політику обслуговування валютних рахунків
Драконівські умови від "Тінькоффа"

"Ми правда намагаємося заздалегідь попереджати клієнтів про зміни. Але в поточних реаліях деякі рішення доводиться приймати швидко. Наразі змушені запровадити обмеження через труднощі з переказами з боку західних партнерів", — спробували виправдатися у пресслужбі "Тінькоффа".

Та, звісно ж, працівників банку не чути за невдоволенням звичайних клієнтів банку, які звикли працювати з валютними переказами в цій системі.

Цікаво, що навіть після такого у Кремлі продовжують говорити про те, що західні санкції зовсім не шкодять росії, а впливають лише на країни Європи та США, які їх і запроваджують.

Тим часом, як повідомляв "Телеграф", наші іноземні партнери почали працювати над уже сьомим пакетом економічних обмежень проти Москви.