ЄС розпочав роботу над 7 пакетом санкцій проти росії: до чого готуватися кремлю

Читать на русском
Автор
7350
Відкриті джерела

Новий пакет санкцій може торкнутися газу, банків та призвести до конфіскації російського майна в ЄС

Європейський союз днями ввів шостий пакет санкцій, який наклав часткове ембарго на російську нафту, проте кривавому диктатору володимиру путіну все ще є звідки отримувати гроші, а тому в ЄС уже почали обговорювати новий, сьомий пакет обмежень.

Про це розповів заступник глави МЗС Польщі Павло Яблонський у коментарі PAP. За його словами, путін все ще має джерела доходів, щоб фінансувати свою армію, а тому країни Заходу мають знайти спосіб позбавити росію прибутку.

"Ми повинні відрізати її від джерел грошей і конфіскувати все майно, всі активи, які поки що були лише заморожені", — сказав він.

За його словами, це необхідно зробити не лише для того, щоб росія не могла їх повернути пізніше, а й щоб підтримати Україну в обороні та відновленні інфраструктури.

Яблонський заявив, що роботи над сьомим пакетом санкцій уже тривають, а метою яких може стати російський газ. Крім того, він зазначив, що також можуть бути відключені від SWIFT ті банки рф, які ще не були відключені. Зокрема, він натякнув на "Газпромбанк".

Варто зазначити, що шостий пакет санкцій був узгоджений 3 червня, крім нафтового ембарго під обмеження потрапили ряд компаній та наближених до російського керівництва осіб. Зокрема, у списку опинилася і російська фігуристка Аліна Кабаєва, яку у ЗМІ називають матір’ю двох дітей путіна.