У нас розв'язані руки: в росії зробили заяву через удар по "вежах Бойко"

Читать на русском
Автор
47459
Депутат від Криму Шеремет почав погрожувати Україні
Депутат від Криму Шеремет почав погрожувати Україні. Фото Колаж "Телеграфу"

Російський політик заявив, що РФ битиме по Україні вже найближчим часом

Російський депутат Михайло Шеремет після ракетного удару, який Україна завдала вранці 20 червня по газових платформах у Чорному морі, почав погрожувати ударами "по центрах прийняття рішень". За його словами, атака на "вишки Бойка" розв'язала Кремлю руки.

Про це він заявив у понеділок, 20 червня, в коментарі пропагандистському виданню "РИА Новости".

Чесно про війну читайте у нашому Telegram-каналі

"Атака на вишки "Чорноморнафтогазу" розв'язала РФ руки, найближчим часом будуть завдані удари у відповідь по центрах прийняття рішень", — заявив Шеремет.

Варто зазначити, що так звані "вишки Бойка" — це дві бурові установки "Петро Годованець" та "Україна", які запустили у плавання у 2010 та 2012 році відповідно. Їх у народі прозвали так на честь міністра палива та вугільної промисловості Юрія Бойка, який керував профільним міністерством у той час й через них у тому числі встряг у корупційний скандал, адже закуплені обидві установки були значне дорожче ринкової ціни. "Вишки Бойка" належали "Чорноморнафтогазу", однак у 2014 році їх забрали представники окупантів під час захоплення росіянами Криму.

З моменту повномасштабного вторгнення в Україну установки використовувалися росіянами не тільки для видобутку газу, а й для радіотехнічної розвідки. Саме тому по них й було завдано удару українськими військовими.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на атаку по газових вишках росіяни відповіли серією ракетних ударів по Одесі.