Російські військові в Білгороді голодують та не мають одягу - джерела

Читать на русском
Автор
10160
Російські солдати
Російські солдати. Фото crimea24.tv

Прикордонні лікарні забиті пораненими російськими солдатами, на депортованих українців лікарів не вистачає

Поранені військові РФ, яких вивезли із зони бойових дій в Україні до російського Білгорода, знаходяться там в жахливих умовах — їх практично не кормлять та навіть мінімально не надають одягу. Держава жодним чином не забезпечує поранених, перекинувши на волонтерів.

Про це "Телеграфу" розповіло джерело в місцевому волонтерському осередку, який, зокрема, допомагає депортованим українцям. Як відомо, росіяни на захоплених територіях масово викрадають дітей, а дорослих депортують більшою мірою у віддалені регіони РФ, змушуючи проходити принизливу та небезпечну процедуру фільтрації.

"Лікарні не справляються з допомогою українцям, яких депортували в Росію. Тому що на прикордонні лікарні йде багато поранених російських військових. Військових там не годують, вони реально голодують. Ті, в кого немає родичів, чи ті, хто залишився інвалідами після участі у війні (а таких багато), направляються до притулків. Немає можливості їх вдягнути, вони їдуть в тих речах, в яких були на війні. В крові, бруді й так далі. В тих же речах вони лежать в лікарнях. Там немає навіть памперсів для лежачих хворих. Немає взуття, їжі. Нічого немає",- зазначає джерело.

За словами волонтера, через це, українці, яких рф незаконно вивезла з України, також опиняються у скрутному становищі.

"Українцям там теж немає що їсти. Ті, хто має знайомих в Росії, намагається якомога швидше виїхати",- додає співрозмовник. Але з цим також є проблема, зокрема, через брак коштів та відсутність документів, про що вже раніше писало наше видання. Але поки що на державному рівні питання з документами не вирішено.