росія втратила ще один десантний катер? Що пишуть у мережі

Читать на русском
Автор
23380
Російський десантний катер проєкту "Акула"
Російський десантний катер проєкту "Акула". Фото militaryarms.ru

Попередньо відомо, що катер брав участь у розмінуванні Азовського моря

У четвер, 30 червня, з'явилася інформація про те, що російський флот втратив ще одне бойове судно. Попередньо відомо, що на міні підірвався десантний катер чорноморського флоту рф Д-106.

За даними російських ЗМІ, судно злетіло у повітря поблизу Маріуполя. Однак, офіційного підтвердження цієї інформації поки немає.

У Telegram-каналах росіяни назвали четвер "чорним днем" і повідомили про втрату катера. Інформації про те, чи вижив екіпаж, російські канали не повідомили. У деяких ЗМІ йдеться, що російський катер взяв участь у розмінуванні акваторії Азовського моря та підірвався під Маріуполем, а подробиці події все ще з'ясовуються.

Десантний корабель рф підірвався на міні під Маріуполем, повідомляють у мережі

Тим часом спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук опублікував подібне повідомлення й у власному Telegram-каналі, не підтвердивши та не спростувавши дані. Він запропонував українцям почекати на офіційне підтвердження "жесту доброї волі" від російського Міноборони, тонко натякнувши на ситуацію з островом Зміїний.

"Повідомляється, що під Маріуполем підірвався російський десантний катер проєкту 1176 року "Акула" чорноморського флоту Д-106. Чекаємо підтвердження "жеста доброй воли"", — написав Братчук.

Інформацію про ліквідацію російського катера також оприлюднив нардеп Олексій Гончаренко у Telegram, однак остаточного підтвердження цих даних наразі не було.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що однією з головних новин четверга, 30 червня, став вихід окупаційних військ з українського острова Зміїний у Чорному морі. Після цього у росіян розпочалася справжня істерика, а українці невтомно насміхалися та жартували над ворожою армією.