Схожий на хом'яка: у Британії знайшли новий доказ того, що путін хворий

Читать на русском
Автор
5665
путін нагадав британському журналісту гризуна
путін нагадав британському журналісту гризуна. Фото Колаж "Телеграфу"

Раніше кремлівський диктатор був як рептилія, а тепер нагадує гризуна із напханими щоками

Російському диктатору володимиру путіну днями пригрозили страшним єврейським прокляттям, яке має доконати його впродовж року – історія знає подібні випадки. Тим часом у Великобританії прогнозують, що він скоро помре і сам. Причому аргументують це тим, що він все більше стає схожим на хом'яка.

Як пише Newsweek, з гризуном диктатора порівняв журналіст-розслідувач Джон Свіні, який довгий час висвітлював діяльність путіна. У своїй новій книжці "Вбивця у кремлі" Свіні припустив, що щоки кремлівського діда виглядають набряклими, наче у хом'яка, котрий добряче напхав до рота якоїсь їжі, від чого путін має вигляд серйозно хворого.

Журналіст, який пильно стежив за російським президентом під час своєї роботі на Бі-Бі-Сі, зазначає, що зміни у поведінці та зовнішності путіна його лякають. Свіні погодився з існуючим припущенням, що до цього може призводити використання стероїдів, як елементу якогось лікування. На його думку, використовувати їх диктатор почав багато років тому, коли впав з коня, пошкодив спину і заліковував травму. А потім підсів і почав зловживати, що спричинило цілу низку проблем зі здоров’ям. "Чи можливо, що влад отруювач міг зрештою отруїти себе? Це ймовірно. Він нездорова людина. І тут постає питання. Чи вб'є нас усіх володимир путін, знаючи, що жити йому залишилося недовго", — пише Свіні у своїй книжці, яка має вийти в світ 21 липня. Він також вбачає у цьому певну іронію, що диктатор, який не раз труїв своїх опонентів зрештою мимохіть вчинив так і з самим собою.

На доказ свого припущення журналіст приводить власне спілкування із неназваним британським гангстером, який неприховано зловживав стероїдами. Зрештою він так захопився, що це привело його до зупинки серця. Свіні пише, що путіна і цього гангстера зближують гіперагресивний характер, який часто описують словами "стероїдна лють".

Анімалістичні аналогії журналіста на цьому не закінчуються. Він описує особисту зустріч з путіним у 2014 році і твердить, що тоді він нагадав йому тхора чи рептилію своєю тонколицістю та підтягнутою статурою. Натомість у 2022 році він очевидно скидається на хом'яка із напханими щоками.

Втім, як писав "Телеграф", командувач британської армії Ентоні Радакін називає спекуляції довкола стану здоров’я путіна видаванням бажаного за дійсне, а чутки про його хвороби – великим перебільшенням.