Помер Михайло Горбачов

Читать на русском
Автор
7816
Михайло Горбачов Новина оновлена 31 серпня 2022, 17:30
Михайло Горбачов

Політичному діячеві на момент смерті був 91 рік

Помер останній Генеральний секретар ЦК КПРС та перший президент СРСР Михайло Горбачов.

Як повідомляє ТАРС із посиланням на заяву Центральної клінічної лікарні, смерть настала внаслідок затяжної та тяжкої хвороби. На момент смерті радянському та російському політичному та громадському діячеві був 91 рік.

"Сьогодні ввечері після тяжкої та тривалої хвороби помер Михайло Сергійович Горбачов", — йдеться у повідомленні.

Як відомо, у липні з’явилася інформація, що експрезидент СРСР перебуває у тяжкому стані. Горбачов мав проблеми з нирками, а погіршував ситуацію цукровий діабет.

Як відомо, Горбачов народився 2 березня 1931-го у селі Привільне на Ставропілля у російсько-українській родині селян. Дитинство і юність політика були важкими трудовими буднями.

Він був першим та єдиним президентом СРСР, а його особистість викликала суперечливі оцінки. Деякі були переконані, що саме він несе всю відповідальність за "перестройку" та розвал Союзу, а інші висловлювали думку, що Горбачов зробив усе можливе для збереження економіки країни, але зазнав невдачі.

Як повідомлялося раніше, у Німеччині нещодавно помер Дмитро Врубель — художник, який прославився картиною на Берлінській стіні та своїм незвичайним трактуванням образу кривавого диктатора володимира путіна. Його життя обірвалося після важкого коронавірусу та операції на серці