Росіяни масово тікають від мобілізації: подробиці (відео)

Читать на русском
Автор
2630
Кордон росії та Фінляндії
Кордон росії та Фінляндії

Поки що росіяни ще мають час, щоб втекти

Після того, як російський диктатор володимир путін оголосив часткову мобілізацію, у кремлі не виключили введення обмежень на виїзд за кордон. А тим часом прості росіяни почали масово залишати країну, доки ще залишилася така можливість.

Як повідомила "Медуза" з посиланням на свої джерела в адміністрації путіна, запровадження таких заборон залежатиме від позиції силовиків, а також масштабів втечі громадян з країни.

За їхніми даними, доки не пройдуть т.зв. "референдуми" на окупованих територіях, а їх закінчення планують на 27 вересня, заборона точно не вводитиметься

Тим часом, повідомляється, що у деяких росіян, які намагалися перетнути кордон з Казахстаном, уже почали вимагати довідку з військкомату.

Водночас шляхів для виїзду з росії дедалі менше. Так Фінляндія, яка залишалася єдиною країною ЄС, яка межувала з росією та дозволяла в’їзд по туристичних візах, тепер планує закрити свої кордони.

"Фінляндія не хоче бути транзитною країною, навіть для росіян із шенгенськими візами, що видаються іншими країнами, і тепер ми хочемо взяти під контроль цей трафік", — заявив у середу глава МЗС країни Пекка Хаавісто після розмови з українським колегою Дмитром Кулебою.

У мережі вже почали з’являтися відео того, як на кордоні Фінляндії утворилися кілометрові пробки охочих виїхати з росії. За даними видання Фонтанка, фото нижче було зроблено на міжнародному пропускному пункті Брусничне — Нуйямаа, при цьому росіяни, які тікають з країни, скаржаться на повільну роботу фінської митниці.

У мережі почали з’являтися інші кадри з фінського кордону.

Як повідомлялося раніше, після введення мобілізації частина росіян все ж таки наважилася вийти на вулиці на знак протесту, проте самі демонстрації нечисленні, а силовикам опору ніхто не чинить.