шойгу прозвітував путіну про підсумки "часткової мобілізації": розповів, скільки відправили на фронт

Читать на русском
Автор
5145
Сергій Шойгу
Сергій Шойгу

У боях вже приймає 42 тисячі із 300 тисяч мобілізованих у рф

Міністр оборони росії сергій шойгу на зустрічі з президентом путіним прозвітував про завершення так званої часткової мобілізації в росії, яка була оголошена 21 вересня 2022 року.

За його словами, загалом більш ніж за два місяці було мобілізовано заплановану кількість резервістів – 300 тисяч осіб. Зазначається, що із 300 тисяч 82 тисяч на сьогодні перебувають в Україні, з них 42 тисячі беруть участь у боях. Ще 218 тисяч мобілізованих зараз проходять підготовку та бойове злагодження. Також він додав, що ще 13 тисяч людей начебто вирушили на війну добровольцями.

шойгу прозвітував путіну про завершення мобілізації

шойгу запевнив, що учасники "спеціальної військової операції", тобто повномасштабної війни в Україні, матимуть статус ветеранів бойових дій.

Також міністр оборони росії зазначив, що нових заходів щодо "часткової мобілізації" більше не планується.

Нагадаємо, раніше видання "Телеграф" повідомляло, що військовий експерт висловив свою думку про набір росії командос-афганців проти України.

Також портал новин "Телеграф" писав про те, що в Херсонській області на одному з полігонів, де проходять навчання мобілізованих росіян, пролунала серія вибухів.