Вже краще на оленях: у росії літак із людьми застряг у кучугурі, намагаючись злетіти (відео)

Читать на русском
Автор
5041
Пермський аеропорт взимку не раз закривали через хуртовин
Пермський аеропорт взимку не раз закривали через хуртовин. Фото chitaitext.ru

Літак навіть не дістався злітної смуги

У російській Пермі у літака авіакомпанії "Побєда" виникли проблеми при спробі злетіти — його сильно занесло прямо в замети. Снігові завали лежали поряд із злітною смугою. Вирушав авіарейс до Москви.

Відео поділився телеграм-канал Baza. Зазначається, що рейс переносили у зв’язку з погодою, але коли зліт все ж таки дозволили, літак не зміг через замети навіть доїхати до злітної смуги.

Рейс знову відклали. Людей вивели з літака та відправили до будівлі аеропорту.

Зазначимо, що із злітно-посадковою смугою проблеми на цьому не закінчилися. Через сильний снігопад затримався не лише виліт до Москви, а й інші рейси з пермського аеропорту. Перм знаходиться в центрі росії — це центр краю і одне з міст мільйонників з досить жвавим аеропортом. На онлайн-табло аеропорту видно, що температура повітря -32 за Цельсієм.

Табло вильотів пермського аеропорту 8.01
Табло вильотів пермського аеропорту
Перм на карті росії
Перм на карті

У коментарях вже бурхливо обговорюють, чия вина у події — пілота, аеропорту чи погана авіакомпанія. Приплели до історії навіть Україну. Частина користувачів запропонувала альтернативні методи транспорту або способи допомоги літакам, такі як оленів та лижі.

Літак застряг у снігу в аеропорту пермі — коментарі до відео
Коментарі про літак, що потрапив у сніговий полон.

В іншій частині росії не так холодно, але проблем не менше. У дагестанському місті пролунав вибух. Попередньо – причина побутова.