У глибокому тилу росії серед ночі вибухнув БпЛА: відео моменту та карта

Читать на русском
Автор
3127
Даних про тип безпілотника не повідомляється
Даних про тип безпілотника не повідомляється. Фото Ілюстративне фото

Ранковий вибух розбудив мешканців околиць

У росії регулярно повідомляють про невідомі безпілотники. Часто їх називають українськими, особливо у прикордонних регіонах, таких як Брянщина. Однак цього разу безпілотник засікли у тому ж напрямку на північний схід, але набагато далі. Про його приналежність офіційної заяви з боку російської влади не було.

Про вибух безпілотника повідомили з Калуги. Місцевий губернатор Владислав Шапаша розповів, що вибух стався о 5 ранку за місцевим часом (4 ранку за Києвом) у лісі на висоті 50 метрів неподалік Калуги. Збитків цивільним і соціальним об’єктам, як і постраждалих, нема.

У мережі опублікували фото диму у небі. Імовірно, він від безпілотника, що вибухнув.

Калуга вибух на небі
Дим біля Калуги

Також з'явилося відео моменту вибуху — російські канали пишуть, що дрон летів у бік військового об'єкта.

Зазначимо, що Калуга знаходиться за 300 км від крайньої точки українського кордону. Напрямок безпілотника невідомий, але варто зазначити, що від Калуги до Москви майже наполовину ближче, аніж до України.

Відстань від Калуги до України
Відстань від Калуги до українського прикордоння

Раніше "Телеграф" повідомляв про пожежу на нафтопідприємстві та заводі мостових конструкцій у Білгородській області. У ньому звинуватили український снаряд.

Додамо, що вибухи безпілотників у Росії відбувалися на відстані до 700 кілометрів від нашого кордону (найдальший — аеродром Енгельс під Саратовом). Офіційні українські особи ніяк не коментують ці НП, проте традиційно попереджають, що недотримання правил пожежної безпеки на військових об'єктах — загрожує "бавовною".