У росії палає нафтопереробний завод: величезне полум’я видно здалеку (відео)

Читать на русском
Автор
2598
Пожежу видно здалеку
Пожежу видно здалеку. Фото Скриншот

У росії горить великий нафтопереробний завод "Лукойл" у Кстово

У росії загорівся нафтопереробний завод. Пригода сталася в місті Кстово Нижегородської області. Палає підприємство, яке належить одній з найбільших нафтових компаній рф — "Лукойл".

Завод у Кстово розташований приблизно за 350 км від Москви. Карта
Завод розташований приблизно за 350 км від Москви

Як повідомляє Telegram-канал SHOT, ймовірно, загорілася бензинова установка. Полум’я такої сили, що його видно здалеку. Нині рятувальники докладають зусиль, аби вгамувати вогонь.

Йдеться про підприємство "ЛУКОЙЛ-Нижегороднафтооргсинтез". Воно є одним із найбільших нафтопереробних заводів росії з потужністю 17 млн тонн нафти на годину. За цим показником завод посідає перше місце в корпорації "Лукойл", а також четверте місце у росії. Нині встановленням обставин пожежі займається прокуратура. Як пишуть російські ЗМІ, пожежа сталася на установці сповільненого коксування.

Нагадаємо, що недавно у Білгородській області після серії вибухів сталася потужна пожежа на нафтобазі. А кількома днями раніше в Севастополі сталася масштабна пожежа у модульному містечку будівельників, яка працювали над прокладанням траси "Таврида", що має з'єднати місто із Керчю. Вогонь охопив 200 кв. метрів, багато людей загинуло.