Група урядових літаків вилетіла з москви до бази з ядерними ракетами: що відомо

Читать на русском
Автор
10756
Вони летять до Кольського півострова
Вони летять до Кольського півострова. Фото Колаж "Телеграфу"

Такої кількості урядових бортів в одному напрямку ще не бачили

З москви сьогодні вилетіла велика група урядових літаків, які направилися на північ країни, де під Мурманськом в Оленогорську базуються стратегічні ракетоносці, котрі 14 січня завдали удару по Дніпру. Цього разу невідомо, хто є пасажирами цих урядових бортів.

Скриншот ресурсу "İslamic Front"
Скриншот ресурсу "İslamic Front"

Як видно з вебсервісу Flightradar, шість авіасуден направилися з москви до Кольського півострова. Медіаресурс İslamic Front пише, що на півострові розташована велика кількість ядерної зброї. Крім того, такого числа урядових бортів у цьому напрямку ще не спостерігали.

Тим часом у коментарях пояснюють, що 2це могли бути навчання. Адже подібний рейс спостерігали весною минулого року. Пізніше стало відомо, що частина літаків повернули назад, однак інші вимкнули маячки.

Зазначимо, що у жовтні торік Центр стратегічних комунікацій повідомив, що на російській авіабазі "Оленья", яка розташована на Кольському півострові поблизу кордону з Норвегією, зафіксували збільшення кількості бомбардувальників Ту-160 та Ту-95, здатних нести ядерні заряди.

Нагадаємо, легендарна захисниця Маріуполя Юлія Паєвська ексклюзивно для "Телеграфа" оцінила загрози застосування ядерної зброю росією. Крім цього перемовник від України в ТКГ розповів "Телеграфу", що можуть означати російські погрози ядерною зброєю.