Повітряна тривога в багатьох регіонах росії розважила мережу: "То не збій, а анонс" (відео)

Читать на русском
Автор
4752
Бодай на один день частина росіян відчула на собі, як живеться у часи війни українським громадянам
Бодай на один день частина росіян відчула на собі, як живеться у часи війни українським громадянам. Фото Колаж "Телеграфу"

Звуки сирен замість пісень звучали мінімум на трьох радіостанціях

Середа, 22 лютого, стала вельми неспокійним днем для жителів багатьох регіонів росії. Доки у Красноярську вирувала масштабна пожежа, у десятках інших міст слухачів декількох радіостанцій налякали сигналом повітряної тривоги. Росіян попереджували про ймовірність ракетного удару і закликали спуститися до укриттів.

Про це повідомляє Telegram-канал Mash. Подібний інцидент стався одразу в декількох регіонах — запис чули жителі Білгородщини, Уфи, Казані, Підмосков'я, П'ятигорська, Тюмені, Магнітогорська та інших населених пунктів.

"Увага, увага! Повітряна тривога! Загроза ракетного удару! Всім негайно прослідувати в укриття!" — повідомляв механічний жіночий голос, перебиваючи мовлення російських радіостанцій.

Попереджаємо: на окремих відео присутня нецензурна лексика!

За деякими даними, невідомими хакерам вдалося зламати супутник Eutelsat W4, який забезпечував доступ радіосигналу в окремі російські області. Замість звичної трансляції було запущено аудіоролик зі звуками сирени та повідомленням про тривогу.

Звісно ж, подібний інцидент не могли оминути увагою українські користувачі соцмереж. Більшість із них вважає, що росіянам буде корисно відчути, як це — регулярно чути повітряну тривогу і хвилюватися за власне життя. Також дехто жартує, що це всього лише "підготовка" до майбутньої реальності, у якій доведеться жити громадянам рф.

Варто зазначити, що у МНС росії вже відреагували на інцидент, заявивши, що жодної загрози немає, а саме повідомлення є фейковим.

Повітряна тривога в росії, МНС

Як повідомляв "Телеграф", неспокійно у росії з вечора 21 лютого, коли у москві почалася масштабна пожежа в одному із місцевих готелів. Займання могло статися через навмисний підпал кімнати одним із постояльців закладу. На ранок середи було відомо про мінімум сім загиблих, серед яких двоє дітей.