Помер відомий політтехнолог, який "вигадав путіна"

Читать на русском
Автор
4911
Гліб Павловський
Гліб Павловський. Фото Коммерсантъ

Він був засновником "Фонду ефективної політики" у росії

Сьогодні вночі, 27 лютого, помер російський публіцист, журналіст, видавець, політолог та політтехнолог Гліб Павловський. Йому було 72 роки.

Про це повідомляє видання "Ведомости", посилаючись на інформацію від завідувача кафедри місцевого самоврядування національного дослідницького університету "Вища школа економіки" Симона Кордонського.

Зазначається, що останнім часом політолог серйозно хворів. Однак докладнішої інформації про те, яка конкретно хвороба була у Павловського, нема.

Що відомо про Гліба Павловського

Народився 5 березня 1951 року в Одесі.

З кінця 1980-х до середини 1990-х був засновником і головним редактором низки політичних ЗМІ.

Павловський був засновником "Фонду ефективної політики". Це організація, яка займалася проведенням політичних кампаній та створенням інформаційних проектів.

2000 року він займався розробкою президентської кампанії володимира путіна.

2004 року брав участь у президентській кампанії Віктора Януковича на виборах в Україні.

До 2011 року Гліб Павловський співпрацював з адміністрацією президента рф. Однак через рік він зайняв бік політичної опозиції росії.

У квітні 2022 року політолог розкритикував дії путіна щодо повномасштабного вторгнення на територію України. На думку Павловського, диктатор прорахувався. Він також заявляв, що організована путіним війна не має "ніякого політичного сенсу".

"Ніхто, в тому числі і я сам, не усвідомлював, наскільки маніакальною є одержимість путіна Україною. Ми недооцінили масштаби ницості російської влади", — зазначав Павловський в одному з інтерв’ю.

Нагадаємо, Гліб Павловський передбачив, що Путін піде до 2024 року. "Буде тиснява. При тисняві когось виносять ногами вперед. Це буде неапетитне видовище, але воно буде", — пообіцяв він.