Воєнний стан на повну? путін відзначився цікавим указом

Читать на русском
Автор
2955
володимир путін
володимир путін. Фото kremlin.ru

путін підписав новий указ

Президент російської федерації володимир путін вперше прямо послався на воєнний стан, який він ввів у жовтні 2022 року, у своєму указі про зрив оборонного замовлення.

Як повідомляє Telegram-канал SOTA, згідно з документом, за зрив держконтракту в умовах воєнного стану на підприємстві-виконавці вводиться зовнішнє державне управління. Воно діятиме аж до закінчення воєнного стану.

Так, у цьому указі володимир путін вперше прямо посилається на введений ним 19 жовтня 2022 року воєнний стан. Підписаний тоді указ запроваджував "повний" воєнний стан на теренах України, які окупувала росія. Водночас на території решти регіонів росії воєнний стан був "частковим".

Зазначимо, що 19 жовтня путін заявив про рішення ввести воєнний стан в окупованих Херсонській та Запорізькій областях, а також на територіях так званих "днр" та "лнр". Його указ стосувався нібито "чотирьох суб’єктів російської федерації", які "належать" росії хіба що на папері. Тоді ж свою думку щодо задуму путіна висловив ексспікер Верховної Ради Дмитро Разумков. Він вважає, що диктатор запровадив воєнний стан, переслідуючи одразу кілька цілей: мобілізацію в армію росії українців, спробу шантажувати світ ядерною зброєю та вкотре публічно зафіксувати анексію територій України.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що секретар РНБО Олексій Данилов пояснив, чому путін так і не втягнув у війну проти України Білорусь.