Поліція затримала підозрювану у ліквідації "воєнкора" Татарського

Читать на русском
Автор
1580
Гучне вбивство терориста у росії
Гучне вбивство терориста у росії. Фото Колаж "Телеграфу"

Підозрювана відрізала близько 20 сантиметрів свого волосся, аби її не впізнали

У росії затримали Дарію Трепову, котру підозрюють у причетності до вибуху в кафе у Петербурзі, в результаті якого загинув терорист Владлен Татарський.

Дарія Трепова
Підозрювана у вбивстві воєнкора Дарія Трепова

Про це у понеділок, 3 квітня, повідомляють російські ЗМІ, зазначивши, що Трепову знайшли і в подальшому затримали в одній з квартир Виборзького району у Петербурзі, що раніше була орендована підозрюваною. Водночас Tekegram-канал "раньше всех. ну почти" пише, що апартаменти належать знайомому її чоловіка Дмитра Рилова.

"Дівчина приїхала до Петербурга з москви, але затримуватись надовго тут вона не планувала — у підозрюваної були куплені квитки до Узбекистану", — йдеться в дописі.

Пізніше інформацію щодо затримання підозрюваної підтвердили й представники слідчого комітету рф.

"Мене підставили! Мене просто використали!",пише Telegram-канал SHOT, посилаючись на слова самої Трепової одразу після затримання.

Підозрювана у вбивстві воєнкора Дарія Трепова
Трепова на допиті

Співробітники карного розшуку рф не виключають, що дівчину використовували для здійснення теракту. Вона могла не здогадуватися про те, що в статуетці була вибухова речовина. Про це повідомляє РБК з посиланням на джерело у російському мвс.

Також зазначається, що до спецоперації із затримання Трепової, котру вичислили по камерах відеоспостереження, загалом було задіяно понад 100 силовиків.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що відомо про загадковий вибух у російському кафе та які версії загибелі "воєнкора" Татарського зараз розглядають слідчі.