Момент удару безпілотника по кремлю: у мережі з’явилося головне відео

Читать на русском
Автор
8527
Момент атаки дронів на кремль ніби-то потрапив на відео
Момент атаки дронів на кремль ніби-то потрапив на відео. Фото Скрін із відео

Правдивість відео поки не підтверджена

У ніч проти 3 травня невідомі безпілотники атакували не просто москву, а головну будівлю росії — кремль. У мережі з’явилося ніби-то відео самого удару, записане на камери зовнішнього відеоспостереження.

Кадрами палаючого кремля активно діляться у соцмережах. На відео чітко видно безпілотник, що наближається до куполу Сенатського палацу і вибухає за десяток метрів над ним, і вогонь від його попадання в вежу будівлі. Проте наразі правдивість відео не підтверджена.

Інформація про нічну атаку на кремль з'явилася в мережі сьогодні, 3 травня. Представники влади росії підтвердили, що два безпілотники наблизилися до резиденції володимира путіна, проте факт влучення вони заперечують. За їхніми словами, спрацювали системи ППО та РЕБ, які нібито вивели з ладу БПЛА. Але, попри це, в мережі активно розповсюджують відео, на якому один із БПЛА підлітає до кремля і врізається в нього, внаслідок чого відбувається загоряння.

Також у мережі розповсюджують відео, на якому видно наслідки атаки на кремль. На одній із веж видніється невеликий осередок займання, а також йде дим. Справжність цих кадрів нині не підтверджено.

Раніше "Телеграф" розповідав, що невідомі дроні все частіше стали літати над росією, та падати в Москві та області. Кілька днів тому над аеропортом Домодєдово помітили безпілотник. А перед цим невідомий БПЛА "напав" на літак уже в аеропорту Шереметьєво — він заважав приземлитися пасажирському літаку.

Нагадаємо, що monobank пообіцяв заплатити 20 млн гривень тому, хто приземлить українській дрон на Червоній площі в Москві. Після цього випадків з невідомими БПЛА в росії побільшало.