Вдруге за дві доби: у росії знову атакували нафтозавод поруч із Кримським мостом (відео)

Читать на русском
Автор
2015
На НПЗ "Ільський" сталася пожежа
На НПЗ "Ільський" сталася пожежа. Фото Колаж "Телеграфу"

На заводі пролунав вибух

На території НПЗ "Ільський" у Краснодарському краї, де в ніч на 4 травня була велика пожежа, знову неспокійно. Вранці на його території пролунав вибух. У мережі з’явилися перші подробиці та відео з місця події.

Так, сьогодні, 5 травня, нафтопереробний завод нібито був атакований безпілотним літальним апаратом. Він прилетів до однієї з установок, внаслідок чого почалася пожежа. Про це пише Telegram-канал Baza.

На місце події вже виїхали екстрені служби.

Тим часом Telegram-канал Mash, посилаючись на власні джерела, пише про те, що атаку заздалегідь здійснила група диверсантів. Вони нібито намагалися втекти з місця НП по трубопроводу, але були затримані.

"Співробітники НПЗ кажуть, що диверсанти підірвали п’яту установку за допомогою СВУ. Про постраждалих наразі невідомо", — йдеться у повідомленні.

Однак пізніше цю інформацію про диверсантів у пабліку спростували, пославшись на слова двох джерел із місця подій.

"Ільський НПЗ був атакований безпілотником, підтвердили нам два джерела з місця. Інформацію про групу диверсантів наші співрозмовники спростували", — пише Mash.

Зазначимо, що перший інцидент трапився у ніч проти 4 травня. Тоді на нафтопереробному заводі в Ільському селищі сталася пожежа. Російські ЗМІ заявили про те, що там спалахнув резервуар з паливом, а причиною тому нібито стало падіння чотирьох безпілотників. Один із них вибухнув.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що у Санкт-Петербурзі під час репетиції парад до 9 травня помітили невідомий дрон, який влетів на кілька метрів нагору.