Російська авіація зазнає втрат на Брянщині: все, що відомо про падіння гелікоптерів та літаків ЗС рф (відео)

Читать на русском
Автор
3042
Місце падіння російського вертольота
Місце падіння російського вертольота

Російські літальні апарати не змогли чинити опір силі земного тяжіння

У росії сталася серія НП з військовою авіацією, внаслідок чого щонайменше один гелікоптер і літак зазнали аварії.

За даними Медузи, подія сталася в районі міста Клинці, де спочатку стало відомо про катастрофу транспортного вертольота Мі-8, а пізніше з’явилася інформація про падіння винищувача-бомбардувальника Су-34.

За попередньою інформацією, загинули четверо російських військових, а на землі постраждала жінка, яку відвезли до лікарні з опіками ніг.

Що стало причиною падіння літальних апаратів наразі невідомо, проте на окремих відеозаписах, які з’явилися в мережі, при уповільненому перегляді можна помітити, як до гелікоптера наближається об’єкт схожий на ракету.

Тим часом низка пропагандистських телеграм-каналів повідомляє про те, що над Брянської області впало два вертольоти Мі-8, проте цілком імовірно, що другий вертоліт переплутали зі згаданим вище Су-34.

Водночас як інформує BAZA, російські спецслужби перевіряють інформацію як про другий гелікоптер, так і про другий літак. Тобто не виключається, що аварії зазнали два вертольоти та два літаки.

Втім, щодо другого літака, то дані про його модель різняться. Крім версії про Су-34, деякі пропагандисти написали, що це Су-25, а інші, що Су-35. З’являлася й інформація, що то був Су-24.

Традиційно росіяни звинувачують у своїх проблемах Україну, але версію з "дружнім вогнем" виключати поки що зарано.

Як повідомлялося раніше, в окупованому Криму напередодні зазнав аварії ще один російський вертоліт. Цього разу йшлося про ударне Мі-28, обидва його пілоти загинули.