пригожин кинув виклик путіну: західні ЗМІ пророкують тяжкі наслідки для нього

Читать на русском
Автор
3023
ЗМІ вважають, що пригожин має привід побоюватися за своє життя
ЗМІ вважають, що пригожин має привід побоюватися за своє життя. Фото Колаж "Телеграфу"

кремль може покарати ватажка "вагнерівців" за його істеричні висловлювання

За час повномасштабного вторгнення в росії відбулася низка раптових та загадкових смертей відомих росіян, таких як олігархи чи чиновники. За своє життя також варто побоюватися і ватажку ПВК "Вагнера" євгену пригожину, який жорстко критикує військово керівництво своєї країни та самого диктатора.

За часті істерики в соціальних мережах та невтішні висловлювання про роботу Міноборони росії кремль може його покарати. Тому пригожину вже радять виявляти обережність, коли той, наприклад, п’є чай. Про це йдеться у статті Politico.

"Роздратувати або кидати виклик російському президенту володимиру путіну — небезпечна гра, яка часто закінчується гуркотом і стукотом — або акуратним самогубством на дачі, коли безладдя не виправдане", — пише автор статті.

Зазначається, що щонайменше семеро олігархів у росії загинули за загадкових обставин з початку повномасштабної війни. Своєю чергою, пригожин відкрито "грає з вогнем", висловлюючи критику щодо керівництва країни.

"Чи перейшов він нарешті кордон своєю непристойною тирадою минулого тижня про "дідуся", в якому в росії багато хто впізнав путіна? Росіяни напевно випадали з вікон з набагато менших причин", — підкреслив автор.

Водночас у статті висловлюється припущення, що путін має намір дозволяти пригожину деякі вільності, щоб той був противагою для вищого російського військового керівництва.

"Але напевно знайдеться флакон для пригожина… Коли настане час", — йдеться у статті.

Зазначимо, що 9 травня євген пригожин опублікував чергове істеричне відео, в якому знову говорив про снарядний голод і потім у розмові він згадав таємничого "щасливого дідуся", якому добре, попри те, що фронті у росіян великі проблеми. Потім цього ж "дідуся" ватажок "вагнерівців" назвав м**аком. У мережі одразу припустили, що це натяк на путіна.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, що на висловлювання пригожина відреагували в кремлі й частина свити путіна вважає, що про ці слова про "діда" були саме про російського диктатора. Своєю чергою ватажок ПВК "Вагнера" спробував виправдатися і заявив, що є три кандидатури, які можуть виявитися "дідусем". При цьому одна з них жіноча.