Похоронили, а потім "оживили": у рф зганьбилися з нагородженням загиблого окупанта (фото)

Читать на русском
Автор
891
"Нагородження" мертвого окупанта
"Нагородження" мертвого окупанта

Представники місцевої влади вирішили попіаритись

У Башкирії (російська федерація) розгорівся скандал у зв'язку із загибеллю місцевого окупанта Артура Султангалієва. Його начебто нагородили, але користувачі соцмереж помітили деякі нестикування. Пізніше у мережі з'явилася нова інформація, що пролила світло на цю історію.

За даними місцевих ЗМІ, адміністрація Янаульського району 25 вересня повідомила у соцмережах, що у січні 2023 року Султангалієв отримав поранення та потрапив до лікарні з тяжкою хворобою, а згодом чоловік помер. Проте сплив інший запис адміністрації цього району від 18 липня поточного року.

У цьому посту показано, як окупант особисто отримує медаль із рук військового комісара міста Янаула, Калтасинського та Янаульського районів Марата Харісова.

Фото з "нагородження"

Користувачі соцмереж звернули увагу на те, що Султангалієва додали на фото за допомогою "Фотошопа". У відповідь на це представник районної адміністрації пізніше заявив, що на це довелося піти "через деякі причини".

Сліди неякісного ретушування

В соцмережах також висміяли місцеву російську владу за нездатність навіть якісно заретушувати фото з нібито врученням нагороди.

Реакція соцмереж
Реакція соцмереж

Як пишуть російські пропагандистські пабліки, пізніше башкирські чиновники пояснили історію з нагородженням. Зазначається, що Султангалієв перебував на лікуванні, і на той час його вирішили нагородити.

Пост про вручення медалі дуже хотів опублікувати місцевий військкомат, але вийшла затримка: на зустріч із військкомом він прийшов у футболці, шортах та шльопанцях. Щоби якось виправити ситуацію, чиновники і "прифотошопили" до нього форму.

Як кажуть в адміністрації, Султангалієв пішов воювати проти України добровольцем, а в січні отримав поранення та лікувався до весни. Однак у зоні бойових дій у військового розпочався цироз — за словами чиновників, вірусний та "точно не алкогольний". Лікарі намагалися врятувати Артура все літо, проте 24 вересня він помер.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" повідомляв, що за даними опитування, проведеного Українським інститутом майбутнього, серед близьких чи знайомих 19% росіян є загиблі чи поранені на війні в Україні. 1% громадян рф відмовилися відповідати на це питання.