Сюрприз росіянам від СБУ: на Байкало-Амурській магістралі пролунав вибух, подробиці

Читать на русском
Автор
7786
Північномуйський тунель
Північномуйський тунель. Фото Відкриті джерела

Зараз єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між росією та Китаєм паралізований

СБУ продовжує тримати росіян у постійній напрузі: у ніч на четвер, 30 листопада, стався вибух на Байкало-Амурській магістралі. Він прогримів у Північномуйському тунелі ім. Безсолово, що розташований в Бурятії.

Як повідомили джерела "Телеграфа", фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між росією та Китаєм. І зараз цей шлях, який рф використовує, зокрема, і для військових поставок, паралізований.

Північномуйський тунель зсередини
Росіяни використовують його і для військових постачань

Як зазначають наші джерела, підрив – чергова успішна спецоперація СБУ, хоч у спецслужбі це офіційно не коментують. За нашими даними, під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухові пристрої. Наразі на місці працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки спецоперації СБУ.

Для довідки: Байкало-Амурська магістраль (БАМ), з 1985 року — залізниця, що проходить через Східний Сибір та Далекий Схід росії, протяжністю 4 324 км. Одна із найбільших залізничних магістралей у світі. Значну частину магістралі прокладено у зоні вічної мерзлоти. Залізнична лінія проходить у глибині рф, на відстані 700-1000 км від державного кордону.

Як повідомляв "Телеграф", увечері 29 листопада, у Брянську (рф), що знаходиться на кордоні з Україною, стався приліт у склад безпілотників "Герань-2" (це ті ж іранські "шахеди"). Жителі міста почули про вибухи у районі телецентру.