Путін може забезпечити Білорусь ядерною зброєю: відома умова

Читать на русском
Автор
Диктатор не виключив прохання до Путіна щодо ядерної зброї
Диктатор не виключив прохання до Путіна щодо ядерної зброї. Фото tass.ru

Лукашенко каже, що всі "сараї" для ядерної зброї збереглися з часів СРСР

Напруження пристрастей на тлі чуток про можливе вторгнення Росії в Україну триває. Слідом за словами президента РФ Володимира Путіна про уявну загрозу для Донбасу нібито з боку ЗСУ прозвучала заява від його колеги з Білорусі — самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Той заявив, що якщо НАТО розмістить у Польщі ядерну зброю, Росія зробить те саме в Білорусі.

Слова Лукашенка цитують російські та провладні білоруські Телеграм-канали.

Диктатор каже, що запропонує Путіну повернути до їхньої країни ядерну зброю, "якщо аналогічні системи НАТО опиняться у Польщі".

"Я ж нічого не зруйнував – усі сараї стоять на місці", — зауважив Лукашенко, запевняючи, що інфраструктура, збережена з часів СРСР, для цього є.

Разом з тим, Володимир Путін назвав розширення інфраструктури НАТО на території України "червоною лінією" для РФ, яка в такому разі нібито піде на дії у відповідь.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський вважає, що загроза ескалації війни з Росією є, але, швидше за все, своїми останніми діями Кремль просто залякує Київ.

Також ми писали, що невизнаний міжнародною спільнотою президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у разі вторгнення Росії в Україну вони осторонь не залишаться.