"Білорусь осторонь не залишиться": Лукашенко висловився про повномасштабну війну України та РФ

Читать на русском
Автор
3708
Олександр Лукашенко та Володимир Путін
Олександр Лукашенко та Володимир Путін. Фото rbc.ru

За словами Лукашенка, про повномасштабний наступ на Україну з боку РФ не йшлося

Невизнаний міжнародною спільнотою президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що у разі вторгнення Росії в Україну вони осторонь не залишаться. Проте відомостей про можливий напад у нього немає.

Про це Лукашенко заявив на нараді в Міноборони РБ, передає видання "БелТА".

За його словами, якби наступ на Україну з боку РФ планувався, то Білорусь повідомили б. Лукашенко стверджує, що таких відомостей він зараз не має і взагалі заявляє, що Захід придумав фейк і не має жодних доказів щодо планів РФ.

Водночас Лукашенко заявив, що "якщо вони (хто саме не уточнюється — ред.) знову розв’яжуть війну на Донбасі або десь на кордоні з Росією, Білорусь осторонь не залишиться. І ясно, на чиїй стороні буде Білорусь".

"Вони це розуміють, тому почали посилювати свій північний, білорусько-український кордон. Хоча для цього жодних фактів причин сьогодні немає", — резюмував невизнаний глава Білорусі.

Нагадаємо, що про можливе вторгнення військ Росії в Україну все частіше говорять військові експерти та українські чиновники. Деякі прогнози також робить іноземна розвідка.

Раніше "Телеграф" повідомляв, що на тлі загрози вторгнення РФ в Україну мають приїхати військові радники із США. А американська влада готує спеціальний пакет допомоги для нашої країни у вигляді дорогої зброї.